Γερμανική Κουζίνα

Η γερμανική κουζίνα έχει αλλάξει από την δεκαετία του 1950. Σε μεγάλο βαθμό οφείλονται οι τροποποιήσεις από παράγοντες, όπως η μεγάλη έντονη μετανάστευση εργατικού δυναμικού. Τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα και σπεσιαλιτέ έχουν ωστόσο διασωθεί.

Τα γερμανικά φαγητά συνήθως συνδέονται με πλούσιο κρέας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ένα βόριο μέρος και έπρεπε να καταναλώσει κρέας με πολλές θερμίδες παλιά σε δύσκολους καιρούς ειδικά τον χειμώνα. Τα πιάτα συνοδεύονται σχεδόν πάντα με πατάτες. Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών που καταναλώνουν τις περισσότερες πατάτες ανά άτομο. Επίσης είναι γνωστή για την ποικιλία των ψωμιών. Ως “τυπικό γερμανικό” κρέας, θεωρείτε το χοιρινό.

Το πρωινό αποτελείται συνήθως από ψωμί, φρυγανιές ή ψωμί με μαρμελάδα, μέλι, τυρί ή λουκάνικο. Έχουν δημητριακά με γάλα, φρούτα, γιαούρτι ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης αρκετά δημοφιλή, και το (σκληρό ή μαλακό βρασμένο) αυγό. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ, τσάι ή χυμό και γάλα ή κακάο. Παραδοσιακά, το κύριο γεύμα της ημέρας είναι το μεσημεριανό γεύμα, το οποίο λαμβάνεται στις 12 έως στις 14 η ώρα. Το δείπνο είναι συνήθως ένα μικρότερο γεύμα, συχνά αποτελείται μόνο από μερικά σάντουιτς.

Χοιρινό κρέας, βόειο κρέας και τα πουλερικά είναι τα κύρια κρέατα που καταναλώνονται στην Γερμανία. Μεταξύ των τελευταίων καταναλώνονται το κοτόπουλο, η χήνα, η γαλοπούλα και η πάπια είναι επίσης στην λίστα. Κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου είναι επίσης δημοφιλές τα αγριογούρουνα, τα ελάφια και τα κουνέλια. Το αρνί και κατσικίσιο κρέας υπάρχει στο εμπόριο, αλλά στις περισσότερες περιοχές δεν είναι πολύ δημοφιλής. Κρέας αλόγου είναι διαθέσιμα σε ορισμένες περιοχές ως σπεσιαλιτέ, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία από λουκάνικα. Ένα επίσης χαρακτηριστικό της είναι η κατανάλωση ωμού κρέατος όπως το Mett. Τα πιο κοινά ψάρια είναι η Ρέγγα σε διάφορους τύπους διατύπωση. Ο Σολομός τρώγεται επίσης σε όλη τη χώρα. Από τα ψάρια του γλυκού νερού καταναλώνονται πιο πολύ οι πέστροφες. Τα θαλασσινά είναι φυσικά πιο διαδεδομένη στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα.

Τα λαχανικά συχνά καταναλώνονται βραστά και σερβίρονται ως γαρνιτούρα. Πατάτες, καρότα, σπανάκι, αρακά, φασόλια και το λάχανο είναι τα πιο κοινά. Τα τηγανητά κρεμμύδια συχνά σερβίρονται με πιάτα με βάση το κρέας. Το πιο σημαντικό συνοδευτικό ενός πιάτου είναι η πατάτα. Έρχονται πάνω από 7 ποικιλίες. Το ρύζι είναι επίσης ευχάριστο συνοδευτικό, ειδικά με τα ψάρια και τα πουλερικά λαμβάνεται ως συμπλήρωμα. Τα γερμανικά Nudeln είναι παχύτερα από τα ιταλικά, και συχνά περιέχουν αυγό. Στο νότιο τμήμα της χώρας, γίνεται η κυριότερη παραλλαγή ζυμαρικών, η οποία περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο ποσό του αυγού.

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες όπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα φθάνουν τη μεγαλύτερη ποικιλία. Εκτός από διάφορα είδη τυριών υπάρχει τυρί από ξινόγαλο, όπως το τυρί Limburger και πολλές διαφορετικές ποικιλίες από τυρί, το γιαούρτι, το βουτυρόγαλα και ξινόγαλο.

Στη Γερμανία, υπάρχουν πολλοί τύποι ψωμιού, παραδοσιακά κυρίως γκρι και μαύρο ψωμί, ψωμί σικάλεως, ψωμί ολικής αλέσεως, κλπ., καθώς και κυρίως στη νότια Γερμανία τα κουλούρια. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στης πίτες και γλυκά που ψήνονται κυρίως με φρέσκα μήλα, δαμάσκηνα, φράουλες και κεράσια. Cheesecake είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή.

Η μπύρα είναι δημοφιλής σε όλες τις περιοχές της Γερμανίας και υπάρχουν παρά πολλές ποικιλίες με αλκοόλ ή χωρίς, ξανθιά ή μαύρη. Το κρασί είναι επίσης δημοφιλή στη Γερμανία και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το γερμανικό κρασί προέρχεται κυρίως από τις περιοχές κατά μήκος του Ρήνου, του Δούναβη, την Κεντρική, την Moselle, το Neckar, το Saale και άνω του ποταμού Έλβα. Στη Γερμανία επίσης πίνουν συχνά καφέ, όχι μόνο για το πρωινό, αλλά επίσης και το απόγευμα. Με τη μορφή καφέ και κέικ. Καθώς τα μη-αλκοολούχα ποτά ανθρακούχο μεταλλικό νερό, χυμοί φρούτων και το μίγμα των δύο προηγούμενων.